Ethereum

1 stk Ethereum har en værdi på kr27,316.11 netop nu! De sidste 24 timer er den gået 0.82% up.


Buy / Sell Ethereum
 • ethereum
  Ethereum (ETH)
 • Live Price
  kr27,316.11
 • 24h %
  0.82%
 • Market Cap
  kr3,227.40 B
 • Volume
  kr170.96 B
 • Available Supply
  118.62 M ETH
 • Rank
  2

Krypto lommeregner

Prisudvikling


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Ethereum

Markedet for kryptovalutaer er steget voldsomt de senere år. De fleste folk har i dag hørt om Bitcoin, der er den vel nok mest kendte kryptovaluta. Men der er adskillige andre kryptovalutaer på markedet. En af dem er Ethereum, som vil blive introduceret yderligere i det følgende.

Historien bag Ethereum

Den russisk/canadiske computerprogrammør, og tidligere skribent omkring Bitcoin, Vitalik Buterin fik idéen til udformningen af Ethereum tilbage i 2013. I 2014 lykkedes det ham og de andre medstiftere at skaffe kapital til den videre udvikling gennem crowdfunding, og i juli 2015 gik man live med netværket. Da systemet gik live var det med en volumen af 11,9 millioner Ether, som er navnet på den valuta der kan udvindes gennem Ethereum netværket. Disse gik til personerne, som havde været med til at crowdfunde projektet. De 11,9 millioner Ether svarede på daværende tidspunkt til cirka 13 % af netværkets samlede forsyning. En af Bulatiks bevæggrunde for, at skabe Ethereum var at han mente at blockchain teknologien som både Bitcoin og Ethereum bygger på havde brug for applikationer som kunne tiltrække virkelige aktiver. For eksempel fast ejendom eller aktier.

Teknologien bag Ethereum

Ethereum bygger ligesom Bitcoin på den såkaldte blockchain teknologi. Blockchain teknologien bygger på en kontinuerligt voksende liste af blokke, som er gensidigt forbundne gennem kryptografi. Hver enkelt blok vil for det meste indeholde både et tidsstempel samt en henvisning til den foregående blok. Dette bevirker at det kun er muligt at ændre en allerede gennemført transaktion i en blok ved også at ændre alle efterfølgende blokke i den givne blockchain. Dette giver teknologien en høj grad af sikkerhed, og er også baggrunden for at den kan anvendes som baggrund for en valuta. Ethereum er derudover både open source og decentraliseret.

Ethereums udbredelse

Målt på volumen så er Ether i dag den næstmest udbredte kryptovaluta. Den kommer lige efter Bitcoin, som stadigvæk indtager førstepladsen. Men denne førsteplads kan meget vel være Ethereums indenfor en overskuelig fremtid, da Ethereum modsat Bitcoin ikke har noget loft for hvor mange tokens der kan udvindes. Fra at være et meget nichepræget produkt, som få udenfor den dedikerede skare af kryptoentusiaster kendte til. Så har Ethereum nu opnået en stor udbredelse også i den bredere befolkning. Dette hænger også sammen med den generelle popularitet, som de forskellige kryptovalutaer opnåede for et par år siden. Denne popularitet som fik et stort antal af også ganske almindelige mennesker til, at investere i kryptovaluta havde også stor indvirkning på Ethereum.

Ethereums historiske højdepunkter

Ethereum har siden sin spæde begyndelse haft flere historiske højdepunkter. Det første store højdepunkt kom 30 juli 2015, da netværket for første gang gik live. Et andet stort højdepunkt kom i maj måned 2017, da en Ether for første gang opnåede en værdi på over 100 USD. Et tredje stort højdepunkt for Ethereum kom i april 2021.Her blev det offentliggjort at en stor gruppe internationalt anerkendte investeringsbanker. Herunder blandt andet JP Morgan Chase og UBS havde investeret 65 millioner USD i ConsenSys, som udvikler Ethereum relateret infrastruktur. Dette blev af mange set som et bevis på, at Ethereum er kommet for at blive. Og det var derfor også en blåstempling af Ethers validitet som valuta.

Ethereums fremtidsudsigter

Ethereum ser umiddelbart ud til, at have en lysende fremtid foran sig. Trods de generelt store udsving på markedet for kryptovaluta, så har Ether formået at holde sig på en værdi over 1.000,00 USD per enhed de sidste 6 måneder, hvilket generelt taler godt for den fremtidige prissættelse. Derudover, så er Ethereum ved at blive mere og mere anerkendt af traditionelle finansielle institutioner, og denne blåstempling er yderligere med til at cementere, at vi her har tale om en reel valuta.

Historisk Data

Date Price Volume MarketCap

Teknisk Analyse

Seneste om

Ethereum

fra Twitter

Been learning Web3 on the side and was fortunate to collaborate with @ComityLabs 🙌 on https://evm.codes - An interactive reference to Ethereum Virtual Machine Opcodes. Stoked to have my first open-source contribution to Web3. How we built it 👉 https://tairasim.com/evm-codes 🤓

📰 What's New in #Eth2 has hit the stands! 📰

https://eth2.news

I'm sorry it's not quite as polished as I usually strive for. I spent 8 hours watching a chess match today, which was utterly epic but left me a little behind 😅

#Ethereum

I just published another #AllCoreDevs update, covering Arrow Glacier 🏹🧊, Kintsugi 🍵 and the recently proposed EIP-4488 📜

Strongly recommend for folks wanting to get up to speed on the tradeoffs related to the EIP, as things may move quickly!

https://tim.mirror.xyz/3pbg3_DnCqF10FGp28yURGqKaobGX5zDP3oRcKGBSyA

Interested in implementing verkle trees in your clients, but find the spec daunting? @dankrad and I give a simple explanation of what the structure of a verkle tree looks like: https://blog.ethereum.org/2021/12/02/verkle-tree-structure/

Load More...