Dogecoin

1 stk Dogecoin har en værdi på kr0.630 netop nu! De sidste 24 timer er den gået 1.52% up.


Buy / Sell Dogecoin
 • dogecoin
  Dogecoin (DOGE)
 • Live Price
  kr0.630
 • 24h %
  1.52%
 • Market Cap
  kr87.41 B
 • Volume
  kr9.05 B
 • Available Supply
  137.98 B DOGE
 • Rank
  9

Krypto lommeregner

Prisudvikling


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Dogecoin

På et tidspunkt, hvor teknologien hurtigt ændrer samfundet, vinder krypto-valuta også popularitet. Ikke mindst som følge af nem og problemfri håndtering. Først så vi fødslen af Bitcoin, snart efterfulgt af Ethereum. Efter en bred accept af disse valutaer blev der skabt en række altcoins, hvoraf Dogecoin er en af dem med mange brugere.

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin blev designet af Billy Markus. En programmør og tidligere IBM-ingeniør, sammen med kollegaen Jackson Palmer, en marketingmedarbejder for Adobe Systems. Møntens livscyklus startede som en vittighed, der var inspireret af et internet meme om en Shiba Inu hunderace. Siden da er mønten vokset til at blive populær med millioner af dollars i kapitalisering siden opstarten i 2013 indtil 2021.

Udfordre til Dogecoin

I august 2020 kom en ny valuta på markedet for krypto valuta, nemlig Shiba inu. Denne blev kendt under navnet Doge killer, fordi den var ment som en der skulle tage over for Dogecoin. Siden begyndelsen har den ligesom Dogecoin fået en god start, men om den vil være Dogecoins morder vil kun tiden vise.

Hvorfor er Dogecoin populær?

En væsentlig årsag til Dogecoins popularitet er nok tilbuddet om anonymitet. Når man foretager online transaktioner, foregår det ved hjælp af online Blockchain teknologi. Dette betyder, at man ikke behøver at dele sine personlige oplysninger. Dogecoin giver således folk muligheden for at have mere kontrol over deres penge og data.

Elon Musk indblanding i Dogecoin

De fleste kan nok huske de mange tweets Elon Musk har skrevet om Dogecoin og hvem kan ikke huske hans sketch på saturday night life? Mange så det som sjovt, men for Dogecoin betød det store tab og kurs justeringer. Det var så slemt at personerne bag Dogecoin var ude og tigge Elon Musk om ikke at tweete om Dogecoin da det gjorde ondt på dem. Ikke bare for Dogecoin, men for hele krypto markedet. Man skal huske på at det stadig er et ustabilt marked og når man gør sjov med det når man er så en prominent person som Elon Musk så kan det gøre ondt på markedet.

Hvordan fungerer Dogecoin

Du skal oprette en såkaldt wallet før du kan bruge Dogecoin. Den benytter sig af blockchain som så mange andre kryptovalutaer. Det var en overgang troet at den ville blive godtaget som betaling hos Tesla, men er til dato stadig ikke accepteret.

Er det sikkert?

Dogecoin tilbyder en principielt sikker og ikke mindst hurtig måde at foretage transaktioner over internettet på, da decentraliserede kryptomønter er anonyme. Det vil sige, at du ikke behøver give nogen personlige oplysninger når du indbetaler eller hæver. Der er dog nogle ulemper. For det første er møntens værdi ikke stabil, den kan falde når som helst - eller omvendt stige drastisk!

Hvordan ser kurven ud for dogecoin?

I januar 2014 overgik Dogecoin alle andre krypto valutaer tilsammen, men kortvarigt. I løbet af 2017 til begyndelsen af 2018 var der en krypto-valuta boble, hvor Dogecoin nåede en værdi på 0.017 dollars per mønt. Det bragte dens samlede markedskapitalisering nær 2 milliarder US-dollars. I januar 2021 steg Dogecoin over 800% på 24 timer og nåede en pris på 0.07 dollars. Februar 2021 ramte Dogecoin en ny højde på 0.08$. Højdepunktet kom 16. april 2021 hvor den lå på 0.45$. Det betød en stig på mere end 400% i løbet af en uge. Med mere end næsten 70 milliarder dollars cirkulerende, der forhandledes i de foregående 24 timer. På det tidspunkt nærmede Dogecoins markedsværdi sig 50 milliarder dollars.Dette ville gøre den til den femte højest værdsatte krypto-valuta. Til dato er den steget med mere end 10.000%.

Konklusion

Her kan man så spørge sig selv om det er noget man skal investere i. For langt de fleste kryptovalutaer er der tale om spekulationer. Man skal huske på at Dogecoin ligesom alle andre kryptovalutaer er decentraliseret, hvilket betyder at de ikke er reguleret. Det gør at der er store udsving og stigninger og fald på over 20% forekommer ret ofte. Nogen investere et par hundrede kroner bare for sjov for at se hvad det er. For at konkludere på Dogecoin om det er noget der er værd at købe vil svaret være måske, men man skal gøre sig klar at man kan tabe det hele.

Historisk Data

Date Price Volume MarketCap

Teknisk Analyse

No technical data available for this coin

Seneste om

Dogecoin

fra Twitter

Celebrating Kabosu's 17th -- and #Dogecoin's 9th -- birthday, parts of our #DogeFam community have worked with @Makeship to make a plushie of every Shibes favorite Doge!

If you have ever wanted your very own #Doge to cuddle with, now's your chance!

https://www.makeship.com/products/kabosu-plush

Load More...