Køb og sælg kryptovaluta gennem en kryptobørs

Har overvejet at købe eller sælge kryptovaluta? Så får du brug for en kryptobørs. Men hvad er det? Hvordan fungerer det? Hvilke kendte kryptobørser findes? Det får du svar på her.

Hvad er en kryptobørs?

Når du handler med kryptovaluta, foregår dette via kryptobørsen. Priserne på kryptovaluta er fastsat ud fra udbud og efterspørgsel – præcis som en almindelig aktiebørs. Det vil sige, at du kan øge din udbudspris, hvis efterspørgslen er høj, og du kan mindske din kostpris, hvis udbuddet er højst.

I forbindelse med en kryptobørs følger der en wallet, hvilket er en online pengepung til dine kryptovaluta. Valget af kryptobørs er som regel afhænger af din erfaring med handel samt hvilke kryptovaluta, du har interesse i at handle med.

Kryptobørser for både nybegynderne og de erfarne

En populær kryptobørs for begyndere er Coinbase. Her handles med forskellige populære kryptovalutaer. Du kan eksempelvis købe og sælge Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Betalingsmetoderne er Bitcoin, bankoverførsel, Mastercard og Visa. Coinbase er meget brugervenlig. Dette gør den ideel til begyndere.

Er du mere erfaring, ønsker du måske en mere avanceret kryptobørs. Her er gode eksempler Binance eller Kraken.com.

Biance og Kraken.com er begge kryptobørser med et hav af forskellige kryptovalutaer. Dette gør dem ideelle til brugere, der har været i gang med kryptovaluta i længere tid. Her er det nemlig muligt at handle med mindre populære kryptovaluta. Ud over de meget kendte kryptovaluta, finder du her eksempelvis Polkadot, Cardano ADA og Ripple XRP. Binance giver samme betalingsmuligheder som Coinbase, men hos Kraken.com er det kun muligt at betale med Bitcoin eller bankoverførsler.

På de avancerede kryptobørser har du mulighed for at handle med gearing. Gearing er en strategi, hvor du bruger gæld til investere. Med 10x gearing kan du for hver bevægelse på kryptomarkedet tjene eller tabe 10% af din investering modsat 1% uden gearing. Der er således større risiko ved gearing men også potentielt større afkast.